Jelentkezés a 2023. évi 2. sorszámú képzésre

2023-08-30 08:11:09


Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 28. (csütörtök)

Távoktatásos alapképzés időtartama: 2023. október 09. – november 03.

Online vizsga időpontja: 2023. november 07. (kedd)

Az erdészeti szakszemélyzet és az erdészeti szakirányító vállalkozás tevékenységének és nyilvántartásának, valamint az erdészeti szakszemélyzet továbbképzésének szabályairól szóló 244/2020. Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 22. § (1) bekezdése alapján az erdészeti szakszemélyzetnek a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolás megszerzése érdekében - az erdőgazdálkodást és az erdészeti szakirányítást érintő jogszabályokkal és azok alkalmazásával összefüggő ismereteket tartalmazó - jogosulti alapképzésen kell részt vennie, és sikeres vizsgát kell tennie.

Nem kell részt vennie a jogosulti alapképzésen és a vizsgán annak az erdészeti szakszemélyzetnek, aki a jogosulti alapképzést 2011-2023. júniusig már teljesítette, továbbá aki nem kötelezett (nem került törlésre a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolása) a jogosulti alapképzés és vizsga megismétlésére!

Az alapképzésre csak az Erdészeti Szakirányítói Névjegyzékben nyilvántartott erdészeti szakszemélyzet jelentkezhet!

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesített erdészeti szakszemélyzet részére van meghirdetve. Az erdőgazdálkodási szakterületen szerzett kétéves szakmai gyakorlat eseteit a Korm. rendelet 7. § (1) és (2) bekezdései határozzák meg.

Felhívjuk az alapképzésre jelentkezők figyelmét arra, hogy a kétéves szakmai gyakorlatot:

  •  az erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamával,
  • erdőgazdálkodóként bejegyzett természetes személy erdőgazdálkodási gyakorlatával (ha egyúttal erdészeti szakszemélyzetként is szerepel a nyilvántartásban!),
  • az Agrárminisztériumban erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál erdészeti hatósági vagy erdészeti igazgatási munkakörben foglalkoztatott kormányzati szolgálati jogviszonnyal lehet megszerezni.

Az erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamát az Erdészeti Szakirányítói Névjegyzékben történő nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani, az eltiltás időtartamát ide nem értve.

A jogosulti alapképzéssel és vizsgával kapcsolatos további információk az:

című tájékoztató anyagokban találhatóak, jelentkezés előtt azokat is tekintse át!

A 2023.2. sorszámú erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzésre és vizsgára itt jelentkezhet:

 

Jelentkezési Űrlap

(Jelentkezés időszak: 2023. augusztus 30. – 2023.szeptember 28.)

 

A Jelentkezési Űrlap kitöltése után, a „Küldés” gomb lenyomását követően a jelentkezés rögzítéséről egy általános tájékoztatót fog kapni. A jelentkezés elfogadásáról és a képzéssel kapcsolatos részletekről a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály 5 munkanapon belül visszaigazoló levelet küld a jelentkezéskor megadott e-mail-címre.

 

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdések az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail címre küldhetőek.

 

Nemzeti Földügyi Központ

Erdészeti Főosztály

 

Vissza