FőoldalKözlemények Közlemény

Gazdasági Főosztály közleménye:

2021-09-06 08:00:47

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket az alábbiakra:

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 10. számú mellékében foglalt szabályok megváltozása okán 2020. július 1-től a belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlán fel kell tüntetni a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő áfaalany adószámának első 8 számjegyét, vagyis a vevői adószámot.

Amennyiben költségelszámolásnál (Egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdaság) ez a változás Önöket is érinti, kérjük, jelentsék be Központunk részére - a számlán való feltűntetés érdekében - az adószámukat. Ennek hiányában magánszemélynek küldött számlaként jelentjük be az Önöknek küldött számlákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.

A megfelelő adattartalmú számlákhoz elengedhetetlen a lakcímükben/székhelyükben illetve értesítési címükben történt változás bejelentése. Az NFK által kibocsátott számlákon az állandó lakcím vagy székhely mellett postázási cím is feltűntetésre kerül. Változás bejelentése során kérjük, ennek figyelembe vételét.

A gördülékenyebb és gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, jelentsék be a saját maguk által használt e-mail címüket, nyilvántartásunkban történő rögzítés céljából.

Adat(változás) bejelentést az alábbi elérhetőségeken tehetnek meg:

e-mail: ugyfelszolgalat@nfk.gov.hu
levélcím: 1590, Budapest, Pf. 195.

Emellett az alábbi menüpontban is lehetőségük van adatváltozás bejelentésére:

https://nfk.metaurus.hu/adategyeztetes_szerzodott_partnerek_reszere