FőoldalHírekHír

Egyedi vételi kérelemre induló eljárásokkal kapcsolatos tájékoztatás

2024-07-03 16:29:00

Tisztelt Partnereink! 

Az egyedi vételi kérelem alapján induló eljárásokkal  - 10 ha térmértéket meg nem haladó ingatlanok nyilvános pályáztatás vagy árverés mellőzésével történő értékesítése - összefüggésben az alábbiakra hívjuk fel szíves figyelmüket.

Az állami feladatok hatékonyabb ellátása érdekében az NFK az értékesítési eljárások egységesítése, az egyedi úton benyújtott vételi ajánlatok adminisztrációja és értékelésének gördülékenyebbé tétele érdekében az Nfatv. 21. § (3a) bekezdés b) pontja alapján a Nemzeti Földalapba tartozó, 10 hektár térmértéket meg nem haladó nagyságú földrészleteket elsődlegesen - de nem kizárólagosan - nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével, hirdetmény közzétételével, tömbösítve tervezi eladásra meghirdetni.

Az állami tulajdonban lévő termőföldvagyonnal való ésszerű, és a földbirtok-politikai céloknak megfelelő gazdálkodás szem előtt tartása mellett a hirdetményes értékesítési portfólió összeállítása folyamatosan történik. A hirdetmény  és az értékesítésbe vont ingatlanok listája a https://www.nfk.gov.hu/felhivasok oldalon válik elérhetővé, a vételi ajánlatok benyújtásának és elbírálásának menetéről szintén ezen az oldalon tájékozódhatnak. A meghirdetés időpontjáról honlapunkon fogunk bővebb információt adni, addig is szíves türelmüket szeretnénk kérni.

Amennyiben a beküldött egyedi vételi kérelemben szereplő földrészlet a következő hirdetményes értékesítéses portfólió körébe bevonásra kerül, erre vonatkozóan minden érintett fél részletes tájékoztatást kap.


Kapcsolódó dokumentumok: