Főoldal • Hír • Főosztályok Erdészeti Főosztály Hatósági hirdetmények • Hirdetmény

Felhívás 2021. IV. negyedéves kárbejelentő lapok leadási határidejére

2021-09-20 14:32:50

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya felhívja az erdészeti szakirányítók figyelmét, hogy az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer (OENyR) 2021. IV. negyedéves kárbejelentő lapjainak leadási határideje:

2022. január 8.

Fokozottan felhívjuk a tisztelt szakszemélyzet figyelmét az Erdővédelmi kárbejelentő lappal kapcsolatos beküldési határidők betartására, különös tekintettel arra, hogy az erdészeti hatósági ügyekben csak az időben beküldött kárbejelentő lapok fogadhatók el.

A kárbejelentők természetesen nem csak a megjelölt határidőre, hanem már korábban is, az egész negyedév során leadhatók, ezzel gyorsabbá válik a feldolgozás és az esetleges adategyeztetés folyamata.

Amennyiben a 2021-es évben a jogosult erdészeti szakszemélyzet az általa szakirányított területen nem észlelt kárt,  a IV. negyedév végéig „0”-ás EKB lapot kell kiállítania és beküldenie, ami a teljes évre vonatkozik, ezzel igazolva, hogy az általa kezelt erdőterületen nem találkozott káreseménnyel.

 

Amennyiben további kérdés merül fel a rendszer üzemeltetésével, illetve az erdővédelmi kárbejelentővel kapcsolatosan, az az erdovedelem@nfk.gov.hu címen jelezhető.

  1. negyedéves – januári, februári, márciusi kárészlelések – lapok beküldési határideje április 8.
  2. negyedéves – áprilisi, májusi, júniusi kárészlelések – lapok beküldési határideje július 8.
  3.  negyedéves – júliusi, augusztusi, szeptemberi kárészlelések – lapok beküldési határideje október 8.
  4.  negyedéves – októberi, novemberi, decemberi kárészlelések – lapok beküldési határideje következő év január 8.

Kapcsolódó dokumentumok: