Tájékoztató a kreditpontok megtekintési lehetőségéről

2022-04-07 09:49:40


Tisztelt Jogosult Erdészeti Szakszemélyzet!

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolás meghosszabbítása érdekében Önnek kreditpont-gyűjtési kötelezettsége van. Erről részletes információkat korábbi tájékoztatóinkban illetve a Nemzeti Földügyi Központ honlapján, a https://nfk.gov.hu/Akkreditalt_valaszthato_kiegeszito_kepzesek__illetve_szakmai_rendezvenyek_news_669 oldalon talál.

Tájékoztatjuk, hogy az Erdőtérképen biztosítottuk a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére a megszerzett kreditpontjaik megtekintési lehetőségét. Hangsúlyozzuk, hogy itt kizárólag a saját adatait tudja megnézni.

Első lépésként az Erdőtérkép oldalt a böngésző frissítés gombjával (vagy a CTRL+SHIFT+R billentyűkombinációval) frissíteni kell. Előfordulhat, hogy esetleg többször is meg kell ismételni a frissítést, amíg a böngésző az aktuális honlapot tölti be és nem a saját gépen tárolt verzióból dolgozik. Ha látszik az alábbiakban leírt új Keresés, akkor a böngészőben frissült a honlap.

A keresést az Erdőtérkép felületén, a Távcső ikonnal tudja indítani. A feljövő ablakban a Keresés mezőt le kell görgetni és ott a „Szakszemélyzeti kreditpontok” opciót választva

Kreditpont kereső képernyő

lehet továbblépni.

Ekkor a következő ablak jelenik meg:

Kreditpont kereső keresés

Itt a szakszemélyzeti azonosító kódot kell megadni az ablakban olvasható, a feltöltésre vonatkozó leírás szerint. A lényege az, hogy a szakszemélyzeti kód (4 számjegy) – a születési dátum hónapja és napja (4 számjegy) adatokból egy nyolcjegyű számsort kell az Azonosító mezőbe beírni. Amennyiben az Önre vonatkozó adatok nem adják ki a kívánt karakterhosszúságot, úgy azokat elő kell nullázni a vastag betűkkel írt példa szerint.

Ezt követően a Keresés gombra kattintva láthatóvá válik a kreditpontokat tartalmazó ablak.

Kreditpont találatok

Ebben az ablakban Önre vonatkozóan az alábbi adatokat látja:

  • Szaksz. kód:             az Ön szakszemélyzeti nyilvántartási száma (kód)
  • Összpontszám:         a lekérdezés napjáig megszerzett kreditpontjai
  • Összes elérendő:      ennyi kreditpontot kell megszereznie a megadott határidőig
  • Határidő:                  az aktuális kreditpont-gyűjtési kötelezettség határidejének dátuma  

A megszerzett kreditpont adat naponta frissül. Amennyiben Ön a lekérdezés előtti néhány napban vett részt kreditpont-gyűjtési eseményen (választható kiegészítő képzés, szakmai rendezvény), kérjük vegye figyelembe, hogy a kreditpontok jóváírását a szervező által az NFK-hoz beküldendő jelenléti ív kézhezvételétől számított 5 munkanapon belül tudjuk elvégezni

Budapest, 2022. április 6.

 

                                                                                   Nemzeti Földügyi Központ

                                                                                         Erdészeti Főosztály